Allt fokus på Cristina!

Journalisterna på Mallorca har nu gått i ide; i alla fall går de på tomgång. Alla ligger i en uppladdning, i ett slags lugn före stormen… Men frågan är om det kommer att bli någon storm? Kanske blir det bara en fem timmar lång bris, som sedan mojnar bort, eller?
Vad det handlar om är Hertiginnan av Mallorca, Doña Cristina de Borbón, dotter till Kung Juan Carlos. På lördag kommer hon att ställas inför rätta i Palma de Mallorca och förhöras om sin eventuella delaktighet i oegentligheter relaterade till hennes och maken Iñaki Urdangarins företag Aizoon S.L.
Åklagaren José Castro är övertygad om att hon varit medbrottsling i det misstänkta svindleriet. Nu kommer domstolen, förmodligen mellan klockan 10 och 15 på lördag, att lyssna på förhöret för att sedan ta ställning till om ”La Infanta Cristina” ska bli den första spanska ”kunglighet” i historien som döms för ett brott.
Journalisterna från Mallorca får på lördag sällskap av journalister från hela världen utanför domstolen på Avenida de Alemánia i Palma de Mallorca. Bland annat kommer det journalister från Iran, av någon underlig anledning…

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS