Årets FITUR mässa

Feria de Turismo de Madrid – FITUR, Spaniens största och mest etablerade turistmässa avslutades förra helgen i Madrid.

Detta var den 36:e gången som FITUR anordnas och i år invigdes mässan av drottning Letizia. De första dagarna var som vanligt enbart öppna för branschfolk medan de sista dagarna kunde vem som helst besöka mässan och få inspiration inför kommande resor.

I år besöktes FITUR av runt 230 000 personer, en ökning med 6 % jämfört med förra året. Över 9000 utställare medverkade från 165 länder och regioner.

FITUR är den definitiva mötesplatsen för alla som jobbar inom turismen i Spanien och det perfekta tillfället att knyta nya kontakter och nätverka med kollegor.

ifema.es 4

Många företag annonserar också strategiska nyheter; bland annat två kända hotellgrupper med huvudkontor på Mallorca. Barceló Hotels & Resorts har ambitiösa expansionsplaner och vill exempelvis öppna flera hotell i Kina under de kommande åren.  Spaniens största hotellkedja, Meliá Hotels International som firar sitt 60-års jubileum i år meddelade att 25 nya hotell ska öppnas under 2016.

Text: Sandra Gonzalo Karlstedt

Mallorca är hemma för Sandra sedan många år, trots att hon har bott på olika platser runt om i världen. Nu är hon lärare i spanska här på Mallorca.

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS