Badortsbussar

Kritiken var stark, men det blev en omedelbar framgång. För de reguljära flygbussarna från Palmas flygplats Son Sant Joan till de populäraste badorterna. Förra året valde 180 000 semesterfirare att lösa en billig bussbiljett till sin slutdestination.

En kort bakgrund

I början av 2017 meddelade regionens transportdepartement att de planerade bussförbindelser för turister från Palmas flygplats till semesterorter som Alcúdia och Peguera. I konkurrens med taxibilarna.

Planerna fick därför Mallorcas 2 200 taxiägare att gå i taket. Men de protesterade förgäves. Busstrafiken från flygplatsen kom igång och fick en flygande start.

Fortsatt satsning

Och i år kommer trafiken att växa ännu mer. Dels därför att flygbussarna är marknadsförda vid internationella turistmässor i London och Berlin. Dels för att i juni kommer lokala kampanjer att drivas i TV, närradio och på sociala media.

Planerna för 2019 är att öppna en ny bussförbindelse till Cala Ratjada på Mallorcas nordöstra kust.

Men taxichaufförerna ska nog inte deppa för mycket. I år ska åtminstone 10 miljoner semesterfirare hitta en lämplig transport till sina semesterhotell när de landat.

Så marknaden finns där.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS