Bakom kulissen

Vi skriver om Mallorca men gillar också att arbeta gränsöverskridande.

Först kom Eva.

Inte som en del av en biblisk berättelse. Nej konkret, levande i nutid med en fast förankring i Sveriges minsta kommun, Bjurholm. Journalist, perfekt i spanska språket och med ett eget översättningsföretag i den västerbottniska utmarken.

Utan Evas IT-kunskaper hade Mallorca Nyheter inte funnits.

Sedan kom Erik.

Vi fick tips om honom av kantorn hos Svenska kyrkan i Palma. Erik bodde i Göteborg. En trogen medhjälpare på IT-sidan. Vi har ett bra samarbete utan att ha mötts personligen!

En god vän från Frankrike med framgångsrik bar i Palma hittade Luca. Italiensk designer av webbsidor. Fixar snabbt nya kunders annonser. Bor i nästa kvarter.

Åter till Sverige och nu Östersund.

Där finns Helena A.

Elizabeth träffade henne på en matlagningskurs i Palma. Skriver våra recept med mallorkinsk touch. Har egen blogg med spännande och kloka mattips.

Vidare till Helena E.

Också en matentusiast med blick för vikten att tänka på vad vi stoppar i oss. Dessutom språkkonsult att vittja på goda råd. Hennes kvaliteter efterlyste Elizabeth på Facebook och fick napp. Bor och arbetar i Palma.

Annika är vår senaste samarbetspartner.

Också IT-specialist. Lever sedan 20 år på den lilla grekiska ön Amorgos med 1 800 invånare. Hon är politiskt aktiv i kommunen. Elizabeth fann henne via sin massör i Palma!

Till sist Ronny.

Vår jazzkunnige revisor.

Med en släkthistoria från slaveriet i Surinam. Uppvuxen i Holland, Sverige och på Mallorca. Har växlat från sångkarriär till sifferexercis som civilekonom. Var kollega med John i Stockholm.

Så avstånd i kilometer betyder ingenting för oss. Det är 2 923 kilometer mellan Palma och Bjurholm. Vi når Eva via nätet på mindre än en sekund.

2 Responses to “Bakom kulissen”

  1. Helena

    Åh vad roligt att läsa! Jättekul! Men jag vill också nämna den som är allra viktigast för MallorcaNyheter: Elizabeth Ekman, grundare och chefredaktör. Och så Johan som har skrivit den här artikeln 😀. Grattis till oss alla som får läsa MallorcaNyheter.

    Svara
  2. Leif Lundgren

    Grattis alla duktiga medarbetare, så kul att höra om er. Mallorca Nyheter är viktig för mig och precis i rätt format. Besökte ön första gången 1963 och blev förtjust. Jag vill hänga med vad som händer där. Det löser jag med Mallorca Nyheter.

    Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS