Bartips i Palma – Ombu

Kycklingkroketter på Ombu

Ibland har man förutfattade meningar om barer och restauranger som resulterar i att man inte besöker dem. Råkar man sedan hamna där och blir positivt överraskad, då är det riktigt bra. Ombu var en sådan bar för mig. Det var läget på Plaça Reina  som hade styrt min uppfattning. Det är en stor mötesplats för turister och bussarna från Playa del Palma stannar här. För mig var det solklart – en turistfälla.

Spelar ingen roll med mycket turister för det är riktigt bra tapas på ett helt nytt sätt. Spanska rätter med tvist. Eller vad sägs om en lammgryta med aprikospuré och potatisskum, varmt och serverat i ett cocktailglas. Kyckling- och pistagekroketter,  Patatas bravas med sobrasada, Andalusisk bläckfisk med limemajonnäs.

ombu

För den sötsugna finns eleganta efterrätter som guldägget fyllt med chokladmousse. Dessutom finns ett antal ambitiösa små tapas inspirerade från andra delar av världen. Baren är stor, har servering en trappa upp och bord utomhus. Kockarna jobbar i ett öppet kök. Personalen är snabb och talar förståss engelska.  Det är helt okey att ta in olika tapas och dela för att hitta en favorit. Öppnar tidigt för både lunch och tapas. Prisnivån ligger på 7-12€ per tapas och ca 4€ för ett glas vin.

Öppet 13-16 och 18.30-23, stängt måndagar

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS