Bästa hotellåret någonsin!

Nu är det offentligt; år 2013 går ner i historieböckerna som det bästa någonsin för hotellägarna på Mallorca! De sammanlagda intäkterna för hotellen blev drygt 10,5 miljarder euro, vilket innebär en ökning med 8,3 procent jämfört med 2012. År 2014 förväntas bli ännu bättre!
Som traditionen bjuder var det flest tyskar och britter bland besökarna, men en tydlig ökning har kunnat noteras när det gäller skandinaver, fransmän och ryssar. Totala antalet turister ökade för övrigt bara med 3 procent, men samtidigt stannade de kortare tid och spenderade ändå mera pengar.
”Mindre arbete, mera betalt” konstaterar en belåten Aurelio Vázquez, som är ordförande i Federación Hotelera de Mallorca, som i går kväll firade det lyckosamma året i dyra bubblor, fransk Champagne à 40 euro flaskan.
Hotellägarna beslutade samtidigt att lönerna för kommande säsong kommer att frysas på nuvarande nivå. Motiveringen enligt Vázquez: ”Under den senaste tioårsperioden har lönerna stigit med 31 procent medan priserna bara gått upp med 21 procent”.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS