Bättre ordning i Magaluf

foto: Ultima Hora

Festandet har minskat i Magaluf under de senaste åren.

Calviá kommun samt hotell- och barägare har vidtagit både stora och små åtgärder för att uppnå sitt mål. Hotellens standard har höjts och som resultat att de har fått fler barnfamiljer och färre ”festare”.

Kommunen har begränsat möjligheten för partybåtar. Och dessutom förbjudit organiserade barrundor liksom erbjudanden av typen ”drick 3 och betala för 2”.

Uppföranderegler har införts som innebär att det är förbjudet att dricka på gatan, ”strippa” offentligt, vandalisera och skrika högt. Samarbetet mellan de olika kommunala enheterna har också blivit bättre.

Borgmästaren i Calviá, Alfonso Rodriguez, har beslutat fortsätta på den inslagna vägen.

Nu diskuterar han med arrangörerna att förbjuda partybåtar helt.

Idag får de böter på mellan 600 till 1 500 euros om de arrangerar en resa med för mycket festande och ytterligare 1 500 i böter om de annonserar arrangemanget. Under våren har några tjänstemän sökt på internet efter erbjudanden om fester på båtar, organiserade barrundor och liknande.

I sommar ska kommunen flytta turistkontoret till partygatan ”Punta Ballena” för att besökarna snabbt ska få information om vad som gäller. Här kommer också att finnas personal från både Guardia Civil och lokala polisen som nu ska samverka bättre.

Fler kontroller kommer också att ske från kommunens sida, där man granskar att barer och klubbar inte säljer alkohol till minderåriga, att ljudnivån inte är för hög och att öppettiderna hålls. Annars väntar böter på minst 400 euro.