Biosugen i Palma?

bild: Ultima Hora

Egentligen var det något av en slump att vi inte fick dubbade filmer i Sverige när ljudfilmen slog igenom på 1930-talet. Tekniska problem gjorde att vi stannade för att texta utländska filmer. Spanien valde dubbning. Kanske känns det därför lite tomt att här inte kunna njuta av originalversionen och skådespelarnas egna röster. Är du inte hemma i spanskan blir filmutbudet därför tunt.

Det finns ett bra alternativ – CineCiutat. Ett biografkomplex med 4 salonger med plats för 541 besökare, inrymt i ett från slakteri till kulturcentrum omvandlade vackra byggnader i centrala Palma. CineCiutat finansieras av sina över 1500 medlemmar och arbetar med små ekonomiska ramar. Ambitionerna däremot är det inget fel på. Biografens entusiaster är klara över att framtiden stavas mer engelskspråkiga filmer. Och skälet är enkelt: idag är en fjärdedel av publiken engelsktalande. En siffra som i år ska ökas på. Säger de drivande entusiasterna.

Efter filmen kan du njuta av tapas och ett glas i någon av de små barerna som finns i centret.

Du kan stödja visning av filmer på originalspråk genom medlemskap. Anmälan kan göras på deras hemsida: http://cineciutat.org/. Du kan också betala in din årliga avgift direkt i biokassan. Avgiften varierar men är högst 100 euros.

Mycket filmnöje!

text: John Öjhammar

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS