Black Friday 2017

Julens köpfest börjar med Black Friday (24 nov), även här på Mallorca.

Speciellt de små och medelstora företagen på Balearerna säljer mycket denna dag, särskilt via e-handeln.

Förra året ökade försäljning med 20% under Black Friday – helgen, i år är det ännu fler företag som vill vara delaktiga.

Vissa branscher är mer intresserade än andra att delta.

Av de spanska modeföretagen medverkar 72%, sporthandeln är med till 53% och elektronik till 43%. Bland handlarna för vin och delikatesser är intresset svalt – bara 9% som ställer upp på jippot.

Men se upp, alla har inte sänkt sina priser. Det gäller som vanligt att vara en medveten konsument.

Konsumentorganisationen OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) säger att det är bara 13% av alla erbjudanden som är prissänkta!

Organisationen gjorde en undersökning av Black Friday-erbjudanden under 2016. De tittade på 1 600 olika produkter och kom fram till att bara 13% hade ett lägre pris på Black Friday.

OCU tycker trots det att om du hittar vad du letar efter och tycker priset är bra – köp. Men var beredd på att du kanske inte har fått ett extrapris.

Dessutom bör du ta reda på vad som gäller vid eventuellt byte. Har butiken bytt policy under Black Friday så måste de informera konsumenten.

Handlar du i en affär är de tvingade att betala tillbaka dina pengar om produkten är felaktig, annars kan de vägra byte eller återbetalning.

Om du däremot köper on-line har du två veckor på dig att returnera produkten om den inte passar dig.

OBS! Vår annonsör Jensen Store i Palma har just meddelat att de har 30% rabatt på Black Friday!  De säljer sängar med högsta kvalitet, så passa på.

One Response to “Black Friday 2017”

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS