Bränder på Mallorca

foto: Ultima Hora

I torsdag fick brandkåren larm om en brand i Sant Augusti i Palma. Två flygplan och två helikoptrar sändes till platsen. Efter en timme var elden under kontroll men bevakas ytterligare ett par dygn. Ett område om 1 hektar med buskvegetation och pinjeskog har skadats.

En timme senare kom larm från Manacor, en brand på en kyrkogård hade upptäckts. Här fick brandkåren elden under kontroll snabbt men 8 hektar med buskar blev skadat.

På fredagen började det brinna i ett bostadsområde nära Son Moix stadion i Palma. Det var dramatiskt med 20 hem som fick evakueras och nästan 60 personer deltog i släckningsarbetet. En person är arresterad och misstänkt för att ha kastat en tändsticka bland buskarna.

Även i Petra började det brinna i fredags i ett område med buskar och träd. Här blev det snabbt allvarligt då vinden tilltog. Flera helikoptrar deltog i släckningsarbetet. Ett dygn senare var branden under kontroll och 45 hektar med skog och buskar nedbrunnet.

Brandmyndigheterna på Balearerna är i högsta beredskap och ber allmänheten vara extra försiktiga och uppmärksamma på brandfaran.

Vid en misstänkt brand ring 112!

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS