Britterna välkomnas tillbaka

Palma Mallorca

Ordförande i Balearernas regeringen Francina Armengol har just besökt den stora turistmässan WTM 2021 i London.

Här har hon marknadsfört Balearernas koncept för turism till resebyråer och arrangörer. Tillsammans med Armengol har representanter för åtta av Mallorcas kommuner deltagit för att visa vad de kan erbjuda. De vill att britterna ska hitta till Alcúdia, Calvià, Felanitx, Manacor, Palma, Pollença, Sant Llorenc des Cardassar och Santanyi.

Balearerna vill framöver ha en turism som tar hänsyn till öarnas unika läge och känsliga miljö.

Som exempel nämnde Armengol turister med inriktning på distansarbete, sport, kultur och gastronomi. Regeringen vill att Balearerna ska komma bort från ”måttlöshet med alkohol och överflöd av turister som resulterar i konflikter med lokalbefolkningen.” På den punkten fick regeringen stöd av den brittiska regeringen.

Inför 2022 man förberett sig.

Många hotell har investerat under pandemin för att erbjuda mer service som efterfrågas av den ”nya turisten”. Då behövs bättre uppkoppling och mer service för sportutrustningen, bättre restauranger och högre komfort.

Redan i februari kommer många hotell att öppna för säsongen istället för som tidigare till påsk.

Armengol räknar med att Balearerna under 2022 kommer att få lika många brittiska turister som under rekordåret 2019, då det kom 3,3 miljoner. (I år har vi haft 800 000 britter på besök.)

Och under en längre säsong är förhoppningen.