Buss, tåg och båt till Palma

Jag steg på bussen i Stockholm torsdagen den 17:e oktober klockan 09.00. Och i land i Palma söndagen den 20:e klockan 08.00. Efter 45 timmar med buss, tåg och färja. Övernattning och väntetider oräknade. Och lagt ut sek 5 242,- för själva resan och hotell.

En resa för att stilla min nyfikenhet och få en annan upplevelse av att ta sig till Mallorca. Och prova ett mer klimatsmart alternativ.

Torsdag

Bussen från Flixbus var bekväm och utrustad med fint fungerande wifi och eluttag vid varje säte. En härlig utsikt från övre däck. Välstädat och prydligt. En skön färd genom ett färgsprakande höstlandskap.

Framme i Köpenhamn klockan 18.00. Fortsatt resa med Flixbus till Paris klockan 21.05. Ny buss.

Så det blev tid över för middag.

Torsdagsnatt och fredag

Bussbytet i Köpenhamn var så nära en katastrof man kan komma. Med tanke på den långa etappen. Trånga säten, smutsigt och en toalett som lagt av. Förhoppningsvis ett olycksfall i arbetet. Några korta stopp utan tillfälle till varm mat eller en fungerande toa. Och en wifi ur funktion.

Äntligen i Paris vid sjuttontiden på fredag efter tjugo timmars oskönt rullande. Övernattningen var värd varje euro.

Lördag

Nu växlade resan över till tåg. Klockan 10.07 bar det av från Paris Gare de Lyon till Barcelona. Bekvämt och avstressande med fina vyer över det sydfranska landskapet. Så det betydde mindre att det inte gick att koppla upp sig.

Ett tips är att vara ute i god tid på Gare de Lyon. Stor trängsel och jäkt för att komma ombord.

Sju timmar tog resan.

Lördagsnatt till söndagsmorgon

Efter middag i Barcelona var det dags för nattfärjan till Palma. Avgång klockan 23.30 med hygglig nattsömn i en bekväm fåtölj. Prydlig färja med en bra buffé.

Framme i Palma 08.00 med morgonljuset spelande över katedralen.

Äntligen!