Cala Comtesa

Helena Taubner har bott och arbetat på Mallorca under några år. Nu delar hon med sig av sina favoriter.

Lite av en doldis bland stränderna är Cala Comtesa, som i princip ligger i Palma. Nåja, den ligger ”utanför” Illetas, men det är åtminstone inom stadsbussarna i Palma. Det här är stranden där vi har badat absolut flest gånger!

Stranden i Illetas är väldigt populär, men det är inte lika många som hittar till grannstranden Cala Comtesa. Därför är det mindre folk där, och även om den inte är utbyggd så finns där en liten kiosk och möjlighet att hyra solstolar.

Enklast tar du dig till Cala Comtesa med stadsbuss nummer 3. Från centrala Palma tar du bussen mot Illetas. Du åker genom stadsdelen Cala Major och kommer så småningom till Illetas. Där går bussen på en enkelriktad slinga mellan husen, och precis när den vänder tillbaka igen finns en hållplats. Den heter Passeig d’Illetes 57 och där skall du gå av. Sedan går du ner för backen mot havet, och tar höger i en t-korsning. Vidare nerför backen, så kommer du till stranden. Om du skulle missa hållplatsen, så kan du gå av på nästa (ändhållplatsen vid stranden i Illetas) och gå tillbaka längs vägen.

Det går självklart att köra med egen bil till Cala Comtesa också! Det finns gott om parkeringar, både ända nere vid stranden (avgift) och högre upp i backen vid busshållplatsen (gratis).

Mer att läsa av Helena hittar du på hennes blogg: taubner.blogspot.se/

foto: Helena Taubner

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS