Cykla i Palma

foto: Ultima Hora

BiciPalma är ett kommunalt cykeluthyrningssystem som funnits sedan 2011.

Tanken med införandet var att du enkelt och miljövänligt skulle kunna göra kortare resor inom stadskärnan.

Fram till för ett par år sedan var BiciPalma endast till för stadens invånare. Nu kan även besökare hyra någon av de 660 cyklar som står parkerade på 37 stationer runt om. Perfekt om man ska färdas mellan olika centrala sevärdheter.

För att kunna använda BiciPalma måste du dock först registrera dig med hjälp av mejladress och ett antal personuppgifter. Man gör en ”ansökan om medlemskap” i Clubbicipalma.

Det står på hemsidan att det tar upp till fyra timmar att få den godkänd så det kan vara bra att ha lite framförhållning.

Du väljer sedan tidspann för hyresperioden, tre eller fem dagar, och det datum du vill hämta cykeln. När man betalat får man en kod att använda när du hämtar.

Systemet är ganska färskt och bökigt så har man möjlighet att betala ett par euro mer kan man likaväl vända sig till någon av Palmas privata cykeluthyrare.

Dels finns två butiker i närheten av katedralen där man kan hyra vanliga city-cyklar eller lite proffsigare varianter. En annan uthyrare ligger centralt under Plaza España. På båda ställena kostar det från 6-10 euro och uppåt per dag.

För att läsa mer om BiciPalma klicka här, för att registrera dig klicka här.

text: Carolina Bernzt

Carolina är en författande skribent som befinner sig på Mallorca för att fylla på D-vitamin reservoarerna och skriva klart sin andra roman ”Solrosor och Förgätmigej”.

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS