Cyklistrekord i år

Creative Commons CC0

Räkna med invasion – i år kommer 200 000 (!) cyklister från hela världen hit för att träna, tävla eller bara motionera. Drygt 50 000 fler än 2017 som i sin tur var 60 000 fler än 2016.

Bara öns stora cykeltävling Mallorca 312 i slutet av april lockar i år över 10 000 deltagare, även det en rekordnotering. Slutsålt sedan länge.

Och Mallorca är berett att ta emot pedaltramparna.

Över 200 hotell i Palma, Artà, Muro och Alcúdia har justerat sin service för att just passa cyklisterna. Allt från transporter från flygplatsen till underhåll av cyklar och särskild anpassad mat.

Cykelfebern, främst under vårmånaderna, betyder också stora intäkter för researrangörer, flygbolag och Mallorcas alla hotell, restauranger och barer. Uppskattningen landar på 300 miljoner euro.

Men det finns baksidor.

Allvarligast är naturligtvis dödsolyckorna. Varje år får cyklister plikta med sina liv. Och med en uppsjö av cyklister och andra sportaktiviteter längs vägar och gator börjar trafikstörningar och allmän irritation bli besvärande.

Som bilist bör du hålla mycket lätt på gaspedalen.

4 Responses to “Cyklistrekord i år”

 1. Roland

  Jag åker själv till Mallorca for att cykla varje år i April och kan förstå om lokalbefolkningen börjar tröttna! När det är cyklister som ligger 4 st i bred och tror att dom äger hela vägen då så är det nog inte konstigt att dom ledsnar. Det komiska med såna grupper är ju att dom tror att dom åt proffs och inte behöver bry sig om andra trafikanter. Språket som talas i dom grupperna är för det mesta Tyska och Engelska .

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Tack för att du läser Mallorca Nyheter och för dina synpunkter/ Elizabeth

   Svara
 2. Bitte Håf

  Det Mallorca har gjort för mig och min hälsa tack vare cyklingen på ön är så värdefullt. Stort tack till alla öns fantastiska och tålmodiga bilförare, vi har ju hellre motsatsen hemma i Sverige tyvärr. Längtar ner så jag får ont, jag hoppas jag kan åka i vår igen. Och tack gör bra information från favoritön, alltid intressant läsning!

  Svara
 3. Elizabeth Ekman

  Hej Bitte
  Tack för din uppskattning, det känns härligt att få den. Och roligt att Mallorca betyder mycket för dig, precis som för oss. Varma hälsningar/Elizabeth

  Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS