Desto mer choklad, desto mindre lagrat kroppsfett!

Nu kan du äta choklad utan att få dåligt samvete! Choklad i rimliga mängder gör dig inte tjock, det påstår unga forskare i Granada som deltagit i en europeisk studie för att bekämpa fetma bland ungdomar. Resultatet visade istället att ungdomar som intagit största mängden choklad hade minsta mängden fett lagrat i kroppen!

Magdalena Cuenca, en av forskarna som deltagit i projektet, säger att man inte behöver oroa sig för att gå upp i vikt av att äta normala mängder choklad. Många människor tar bort chokladen direkt när de ska banta och detta behövs inte.
”Man kan säga att det inte är logiskt att ta bort chokladen ur dieten bara för att du bantar, eftersom choklad inte gör att du går upp i vikt”
Det som kan göra en fet om man väljer att köpa ”kommersiellt tillverkad choklad” är framför allt chokladkakans höga mängd socker och mejeriprodukter. Men trots att det var just kommersiell choklad som användes i studien blev resultatet häpnadsväckande.

Studien utfördes i samarbete med ett europeiskt  projekt som kallas Helena (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence). 3000 ungdomar mellan 12 och 18 år från nio olika länder har deltagit i studien.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS