Dijous Bo, Mallorcas största marknad

Ikväll går startskottet för en av Mallorcas största marknader, Dijous Bo. Under marknaden samlas människor från hela Mallorca i Inca för att försöka ta sig fram mellan de ca 200 marknadsstånden, som täcker ca 40 gator och en total yta på mellan sex och åtta kilometer. Det här är Incas skördemarknad, en gigantisk höstmarknad som många öbor har väntat på. Det är “den bästa marknaden för att handla skor och väskor”, enligt min spanska vän Carmen och en riktig fyndmarknad, enligt egen erfarenhet. Marknaden besöks årligen av ca 200 000 personer.

Den största marknadsdagen är imorgon, torsdag, även om de flesta marknadsstånden under de senaste åren även har haft öppet redan dagen innan, på Dimecres Bo (dvs. idag). Den officiella invigningen sker ikväll, och då påbörjas festligheterna med utomhusaktiviteter och musik på olika platser runt om i staden.

Det är relativt enkelt att ta sig till Inca med tåg, och under marknaden kommer extratåg att sättas in. Klicka här för att se tågtidtabellen, och här för att se hela programmet.

image (7)

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS