Dubbla brevlådor

Under sommaren 2013 skickade svenskarna ca 27 miljoner vykort. På semestern tycker många att det är en trevlig hälsning med ett vykort till släkt och vänner. Men varför finns det två lådor att posta i på Mallorca?

Sedan några år har spanska  posten, Correos, en konkurrent i Swiss Post. Det schweiziska företaget har haft postverksamhet sedan mitten på 1800-talet i ett land med tidigare 17 olika postsystem. Det resulterade i långa leveranstider och höga kostnader. Ett brev inom landet kunde kosta lika mycket som ett brev till Turkiet. Det här fungerade inte i längden så postsystemet i Schweiz  fick rationalisera minst 100 år före andra länder.

Nu verkar Swiss Post i 28 länder  i olika delar av världen. Här på Mallorca finns bolaget på de flesta turistorter med egna lådor som töms minst 3 gånger per vecka. Du köper ett Swiss Post-frimärke som har samma pris som spanska postens och som säljs i souvenirbutiken. Sedan stoppar du vykortet i Swiss Post-lådan, så lovar företaget att vykortet ska komma fram efter 7-8 dagar inom EU. En kortare tid än kort skickade med Correos enligt de handlare vi har talat med.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS