Dyrt att fylla tanken på Balearerna

Bensinstation på Mallorca

El Ministerio de Industria, Turismo y Energía har jämfört bensin- och dieselpriser på 8 742 bensinstationer i Spanien. Resultatet visar att genomsnittspriset ligger på 1.45 för bensin och 1.36  euro för diesel. På Balearerna kan man få betala upp till 1.54 euro för bensin och 1.46 för diesel.

Spaniens dyraste bensinmack ligger dock inte på Mallorca utan i Almendralejo (Badajoz), där priset ligger på 1.57 euro per liter. Den billigaste bensinen finns i Bugarra (Valencia), där literpriser är 1.27 euro.

Enligt samma rapport ligger fyra av Spaniens dyraste bensinstationer på Balearerna (Ciutadella, Maó, Sineu y Capdepera) och sju av de billigaste i Aragonien. Tittar man på dieselpriset ligger sju av Spaniens dyraste mackar på Balearerna (Capdepera, Palma, Calvià, Ciutadella, Santa Maria y Sineu) och nio av de billigaste i Aragonien.

För att lättare förstå hur stor prisskillnaden egentligen är har Ministerio de Industria, Turismo räknat ut att det kostar 15 euro mer att fylla tanken på Balearerna än i Aragonien.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS