En ekologisk citrusodling på Mallorca

Jag vill tipsa dig om ett trevligt besök på den ekologiska citrusodlingen eco VINYASSA som ligger vid foten av Sierra de Alfabia och mellan byarna Fornalutx och Biniaraix.  Odlingen är familjeägd och när du kommer dit hälsas du välkommen av den mycket vänliga Sebastiana Massanet.

Du får gå en självguidad tur runt odlingen som  är 18.000 kvadratmeter och i början av turen får du sällskap av hönor, tuppar och påfåglar. Under vandringen runt odlingarna finns 49 olika stationer med information där du får du lära dig det mesta om olika sorters citrusfrukter som odlas i Sóllerdalen. Efter halva turen sitter du ner under ett träd och får dricka nypressad apelsinjuice som smakar så gott. När du vandrat klart genom denna vackra odling är der dags att slå sig ner vid ett bord och äta en lättare måltid med ännu lite färskpressad apelsinjuice.  Besöket kostar 10 euro/person och då ingår också 1 kilo apelsiner och det som bjuds på under och efter turen. Jag har vandrat runt olika tider på året och det är alltid lika inspirerande.

Mer information Sebastiana Massanet, Fornalutx väg, Cami de Sa Vinyassa, tel:+34 615 17 27 50

www.ecovinyassa.com eller mejl info@ecovinyassa.com

text och foto: Elisabeth Karlström

Vår gästskribent denna gång, Elisabeth Karlström, är Mallorcabo på deltid och trädgårdsentusiast med egen blogg: Elisabeths trädgård.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS