En enda!

Intresset för att köpa det ännu ej färdigbyggda Kongresshotellet och tillhörande Kongresshall är, som väntat, inte särskilt stort. När tiden för intresseanmälan nu gått ut visar det sig att det faktiskt bara finns en enda (!) intressent. Företaget, som är registrerat i Manacor på Mallorca, heter European Investment Holding Group och sysslar enligt Handelsregistret med ”planering och finansiering av turisthotellprojekt över hela världen”. Dock har de inte haft någon verksamhet sedan år 2011.
Pengar lär det dock enligt initierade källor finnas. Bland annat till handpenningen på 2 025 000 euro som nu erlagts i första omgången. I andra omgången ska företaget hosta upp ytterligare 40 500 000 euro. Samtidigt har det framkommit att det aktuella företaget endast är intresserade av hotellet, och inte av den sammanbyggda kongresshallen (till vänster i bild). Därmed tyder det mesta i dagsläget på att denna del kommer att rivas.
”Oavsett om det blir något köp eller inte kommer nu slutfasen i byggandet att återupptas”, försäkrar de ansvariga. ”Hotellet ska stå färdigt inom ett år.”
foto: Morgan Skantz

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS