Etter värre för kungahuset

Som om det spanska kungahuset inte varit i blåsväder nog… Nu har det blivit etter värre! Prinsessan Cristina, 48 och Hertiginna av Mallorca, kommer med stor sannolikhet att ställas inför rätta misstänkt för ekonomiska brott precis som sin make Iñaki Urdangarin, 46 och Hertig av Mallorca.
José Castro, domare på Mallorca, har arbetat med korruptionsmisstankarna mot Urdangarin sedan 2010, och nu har han kallat prinsessan Cristina, misstänkt för skattebrott och penningtvätt, till förhör 8 mars.
etter värre
Att kungen själv, Juan Carlos, 76 är trött är föga förvånande efter allt han behövt gå igenom av såväl skandalkaraktär som senaste tidens olika kirurgiska ingrepp.
Men hans ”trötthet” tog sig drastiska uttryck i samband med det tal han traditionsenligt höll i måndags. Kungen hade uppenbara problem att överhuvudtaget ta sig igenom talet och stakade sig på var och varannan stavelse innan han slutligen lyckades sluddra sig igenom eländet. Hovet skyller på att det var dålig belysning på talarstolen medan alltfler menar att det är dags för Juan Carlos att abdikera till förmån för sonen och kronprinsen Felipe, 45. Vid en gallupundersökning som gjordes så sent som i december hade antalet anhängare för en abdikering ökat drastiskt från 17 till 62 (!) procent!
Att prins Felipe i dagarna rakat av sig sitt traditionella skägg, och numera istället uppträder nyrakad… … kan det vara mer än en slump?

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS