Facebook trubbel för Real Mallorca

Bild: Diario de Mallorca

Real Mallorca har för närvarande problem med sin facebook- sida. Sidan har inte uppdaterats sedan den 3:e februari eftersom klubben inte har inloggningsuppgifter till sitt eget facebook-konto.

Biel Cerdà anlitade under sin storhetstid kommunikationsbyrån Zink för att ta hand om klubbens externa kommunikation. Klubben behöll sin pressavdelning, men allt som publicerades skulle granskas av det externa företaget.

Styrelsen beslutade i januari i år att avsluta Zinks kontrakt. Företaget kritiseras bland annat för att ha agerat som presidentens högra hand och för att ha pressat de anställda som inte stöttat honom tillräckligt på sociala medier. Zink anklagas också för att ha försämrat klubbens relationer med media, vilket i sin tur lett till att Real Mallorca inte får den uppmärksamhet i media som klubben förtjänar.

Innan kontraktet hade gått ut passade Zinks ägare, Nuria Amat, på att ändrat lösenordet på klubbens facebook-konto och vägrar nu att avslöja det nya inloggninsuppgifterna. Vad som ligger bakom det drastiska agerandet är ännu oklart.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS