Färre all-inclusive

När den ekonomiska krisen blommade ut 2008 beslöt hotellägarna på Mallorca och researrangörerna att satsa brett på all-inclusive. Allt skulle ingå i resans pris – flyg, hotell, måltider, drycker, allt till och med glass till barnen.

För hotellen är all-inclusive mindre lönsamt. Men bättre med fler, mindre lönsamma gäster, än inga gäster alls. Och sommarfirarna hakade på. Särskilt stora barnfamiljer och turister med mager reskassa. Toppåret 2012 erbjöd nästan 250 hotell all-inclusive. Det betyder över 100 000 sängplatser.

Kritiken lät inte vänta på sig. Barer och restauranger på populära orter som Alcudia och Magaluf klagade över att turisterna stannade hemma på sina hotell. De stod själva med tomma bord och barstolar.

Sedan ett par år har trenden vänt. Mallorca är ett allt hetare semestermål och hotellen noterar rekordbokningar för sommaren. Många hotell och researrangörer stryker därför all-inclusive. Särskilt på orter som Alcudia och Magaluf. Nedgången uppskattas till över 30 procent sedan rekordåret 2012.

Istället växer helpension i popularitet, främst hos britterna med sitt starka pund.

All inclusive4 Mallorca

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS