Färre utflykter

foto: Ultima Hora

Researrangörernas förening på Balearerna (Aviba) berättar att försäljningen av utflykter sjunker. På fyra år har efterfrågan minskat med 40%.

De utfärder som säljs idag är billigare, bland annat genom att färre avgifter ingår. I en utflykt till Valldemossa kan exempelvis inte ett besök i klostret ingå. Resenären får själv bekosta entrén.

Researrangören Ving säger att trenden är likadan över hela Europa. Mallorca är speciellt, eftersom det är så många återkommande gäster. Turisterna vet vad de vill göra och hyr därför en bil eller utnyttjar de goda bussförbindelserna på ön.

Förstagångsbesökaren är numera resvan och väljer att utforska Mallorca på egen hand. Ving berättar vidare att intresset för kortare utflykter ökar. Företaget jobbar vidare med att utveckla den delen.

Dessutom är det brist på skandinavisk talande lokalguider. Nya förmågor behövs som vill utbilda sig.

2 Responses to “Färre utflykter”

 1. Gunvor Nyberg

  Jag kom i går em från Arlanda till js alcudi-mar hotell. Finner i dag på gatan, på flera ställen, en broschyr frånskandinaviska utflykter, svenska och norska flaggan, tel som är helt fel??i broschyren hittar jag två utflykter jag vill göra. Hamsgrottorna och valldemossa. Hur kan man dela ut massor av broschyrer tillskandinaviska turister?? Ett tel nr som gäller Teneriffa, med start i oktober?? Tel nr är 0034 634912114, jag slog bara 0 och sen nr., alltså ej 0034,fick hjälp av rec på mitt hotell. Fy vad jag känner mig lurad. Ska det vara så??

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Så tråkigt att höra! Helst ska ingen bli lurad. Bra att du tar hjälp av hotellet då bör det bli någon mer seriös som ordnar utflykterna. Hoppas du får en trevlig vistelse. /Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS