Filmfestival i Palma

Filmfestivaler är långt mer än vackra människor, röda mattor och glamour. De är en motvikt till Hollywood och en viktig inkörsport till internationell distribution av film. Arrangerande städer vill vara gränsöverskridande och markera ett kulturellt, politiskt och miljömässigt engagemang.

Palma organiserade i maj för tredje året filmfestivalen MareMostra med ett starkt svenskt inslag – hela fem filmer var representerade. Inte så konstigt då över 300 000 svenskar besöker ön varje år.

Mellan 6:e och 10:e november går nästa festival av stapel, 3rd Evolution Mallorca International Film Festival. Filmintresserade bjuds på ett rikhaltigt program med spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer. Eller vad sägs om 4 långfilmer, hela 23 kortfilmer, 9 långa och 7 korta dokumentärer? Att njuta av under 5 hektiska dagar.

Ambitionen är att visa engagerande produktioner av främst nya, oberoende filmskapare, som exempelvis öppningsfilmen Druid Peaks regisserad av unga Mami Zeinik från USA. Och stå upp för en kultur utan gränser.

Tjuvstartar redan den 2:a november gör den långa dokumentären Revolution.

Läs mer här.

text: John Öjhammar

image (7)

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS