Fira Sant Sebastian

Palmas eget helgon Sebastian firas ordentligt varje år.

Kommunen bjuder i år på 52 olika artister varav två tredjedelar är från Mallorca.

Firandet till Sebastians ära börjar lite försiktigt redan idag och ökar till maximum 19 och 20 januari. (Hela programmet hittar du på en länk längst ner.)

Inledningen sker på Plaça Cort, Plaça Mayor och Plaça Eulalia 12 januari med att giganterna dansar och därefter en konsert på Plaça Cort.

I morgon (13/1) blir det konsert på Plaça Joan Carles I klockan 21.

På fredagen 19 januari placerar kommunen ut grillar på de flesta torgen i Palma. Där kan du själv grilla din medhavda korv eller köttbit. Eller i vissa fall köpa från någon företagsam person.

På kvällen är det konserter på sex olika torg i centrala Palma. Varje torg har en egen musikalisk inriktning, så det är bara att gå runt och njuta.

Plaça de La Reina är stilen traditionell flamenco och dess påverkan på andra musikstilar. Musiken börjar klockan 20.30 och avslutas vid tvåtiden på natten.

Där har du nära till Plaça Joan Carles I. Här det blir en musikalisk blandning som börjar klockan 21 och slutar kring 02.30.

Plaça España har i år en poppig inriktning. Spelandet börjar klockan 20.30 och håller på till tre-tiden på morgonen.

Elektronisk musik för alla smaker hittar du på Plaça Cort med början 21.00 och till halv två på natten.

Plaça Major blir det folkmusik från Mallorca och andra delar av världen. Musiken början klockan 20.30. Det är färdigsjunget och dansat omkring klockan halv tre på morgonkvisten.

Varianter av jazz hittar du på Puerta de Santa Catalina. Startar klockan 21 och avslutning kring klockan 02.00.

När du dagen efter (20 januari) sovit ut och funderar på vad du ska hitta på, ja då fortsätter festen med konserter på Plaça España klockan 21.

Om du har någon energi kvar på söndagen (21/1) så är det cyklisternas dag. Det innebär att det är ganska bilfritt och lättcyklat i centrala Palma.

Samma dag klockan 17.30 bygger Castellers de Mallorca mänskliga torn på Avenida de Jaume III.

Senare (kl 19) blir det ”correfoc” på Paseo de Mallorca och Avenida de Jaume III.

Detaljerat program här.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS