Fler hotell öppna i höst

I höst kommer fler och större konferenser/kongresser att ske på Mallorca.

En orsak är att det nyöppnade kongresspalatset har ett arrangemangen i oktober där Volkswagen presenterar en ny bilmodell. Dessutom är de bokade med ytterligare fyra kongresser och 16 events under hösten.

Branschen räknar med att cirka 18 000 fler besökare än vanligt bara under månaderna oktober och november.

Grannen med kongresspalatset, Hotel Melia Palma Bay, har 268 rum att erbjuda. Det räcker inte långt. Meliákoncernen kommer dessutom att erbjuda sina hotell i Magaluf och Illetas, som brukar vara stängda under hösten. Dessutom kan hotellen utmed Paseo Marítimo och i Palmas gamla stad räkna med nya gäster.

Affärer och restauranger är också förväntansfulla inför hösten.

För den vetgirige:

Konferens är ofta en engångshändelse, för en avdelning eller ett företag. Man diskuterar och lyssnar på föredrag om framtiden, interna frågor och liknande.

En kongress är återkommande möte mellan individuella deltagare. Mötet roterar ofta mellan olika städer. Ett ramprogram bestäms vanligtvis av organisatören medan deltagarna hjälper till att fylla det med innehåll. Ofta ingår deltagarna i samma yrkesförening eller nätverk kopplad till yrket.

En kongress har en lång säljprocess, 12 – 36 månader, och är mindre konjunkturkänslig än konferensmarknaden. Dessutom mera personalintensiv.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS