Fler hundar och katter i Palma

hund katt Palma

Det finns 78 500 hundar med microchips registrerade i Palma. En ökning med 800 sedan pandemin började enligt Veterinärernas intresseorganisation (COVIB).

Till det kommer alla hundar utan obligatoriskt chip. Palma kommun, som ansvarar för uppsamling av lösa hundar, beräknar att totala antalet hundar är fler än 100 000 bara i Palma.

Under pandemin har också antalet katter ökat. Nu finns 2 300 fler, totalt är 10 200 katter registrerade med chip. Det inte obligatoriskt att chipmärka katter men rekommenderat.

Hundar och katter som springer lösa med eller utan chips fångas in av kommunen och körs till Son Reus, där de får tak över huvudet.

Ägarna till chippade hundar får därefter komma och lösa ut hunden. Framgår inte den rätta ägaren av chippet eller hunden inte har chip då kan det bli bortadoption efter någon tid. Under pandemin fick fler hundar än vanligt nya hem.

Ägarna har de senaste åren tagit mer ansvar för sina husdjur enligt COVIB. De finns mindre hundbajs på gatorna. Dessutom är fler hundar och katter vaccinerade och har microchip.