Fotbollen efter VM

Världsmästarlaget i fotboll från 2010, Spanien, fick storstryk av Nederländerna och blev utslagna i gruppspelet. Laget har därför halkat ner till 8:e plats på Fifas  världsranking. Högst upp ligger vinnaren Tyskland följt av Argentina, Nederländerna och Columbia.

Trots detta stannar förbundskapten Vicente del Bosque kvar på sin post. Del Bosque menar att under de senaste sex åren har laget varit stabilt och två matcher under VM ska inte vara avgörande.

Luis Suárez från Uruguay, som under VM bet en annan spelare i axeln, kommer att börja spela i FC Barcelona. Tillträdet kan först ske efter att han har avtjänat sitt straff på fyra månaders avstängning dvs. tidigast i oktober när ligan har varit igång i två månader. Suárez flyttar från Liverpool FC där han varit en framgångsrik målgörare.

När det gäller fotbollen på Mallorca så har RCD Mallorca nu släppt sina biljetter för säsongen och köerna var långa för att förnya sina abonnemang. Priset har sänkts kraftigt för att locka mera folk till matcherna. Hemmalaget ligger just nu på plats 17 av 22 i Liga Adelante (2:a division).

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS