Gifta sig på Mallorca

bröllop Mallorca

www.fotoidle.lt

Går hur bra som helst om du vill gifta dig kyrkligt. Vi har både svensk präst och kyrka. Ni behöver bara boka i god tid.

Vill du däremot inte gifta dig i kyrkan så går det lite annorlunda till. Det finns ingen på Mallorca som har den formella rätten att viga ett par, inte ens på konsulatet. På ambassaden i Madrid går det bra, men det är ju inte ens nästan Mallorca.

Alternativet som många istället väljer är att ordna det formella i Sverige och sen fixa en ceremoni samt en riktig bröllopsfest på Mallorca.

Det blir mer och mer populärt berättar Jessika Ekman som ofta blir tillfrågad att hålla bröllopsceremonierna här. Hon kan göra det på svenska, danska, engelska, tyska och spanska.

Många av paren Jessika har vigt, har med sig vänner från hela världen till ceremonin. Mallorca är en central plats i Europa – det är lätt att ta sig hit oavsett om man bor Skandinavien, Australien eller USA. I många fall kommer även brudparet från olika länder, då är det väldigt positivt att kunna hålla tal på fler språk.

– Många som kommer hit är gifta sedan flera år. Här vill de förnya sina löften och ofta fira i en romantisk miljö. Det är en härlig möjlighet att visa sin uppskattning till sin partner, familj och vänner.

– Jag har ett enkelt förslag till text för en ceremoni, sen arbetar jag om den tillsammans med paret så den passar alla. Många väljer att ha musik och dikter med ceremonin, fortsätter Jessika.

Akten brukar ta mellan 30 minuter till en timme, sedan kan festen börja.

Vill du ha kontakt med Jessika når du henne via mejl på jessikaekman@gmail.com