Goda bufféer med mallorkinsk mat

Det finns många goda mallorkinska bufféer. Bild från Restaurante Can Andreu Cos

Det mallorkinska köket representeras av rätter som sobrasada, frito mallorquin, tumbet, fideuá och en omfattande dessertmeny. Gillar man dessa mallorkinska rätter och vill man äta sig mätt utan att betala dyrt för restaurangbesöket finns möjligheten att besöka någon av Mallorcas bufféer med inriktning på just traditionell mallorkinsk mat.

Många av ”ät hur mycket du vill” – restaurangerna ligger belägna i utkanten av Palma och i byarna, vilket underlättar parkering. Nedan hittar du exempel på tre restauranger som många spanjorer själva väljer när de ska äta ute med familjen.

Bar Restaurante Hipódromo Son Pardo

Här hittar du en av Palmas mest kända bufféer! Som namnet indikerar ligger restaurangen på travbaneområdet.  Vardagar (dagtid) kostar buffén 10 euro/person.

Öppet: Måndag till Söndag.
Adress: Crta. de Sóller, km 3,5, 1, 07009 Palma de Mallorca
Tel: 971 75 64 21

Can Maties i Miquel

Denna restaurang ligger belägen i Son Ferrior, vid sjukhuset Son Llàtzer. Det finns två salar, en som serverar buffé och en där man kan beställa direkt från menyn.  Vardagar (dagtid) kostar buffén mindre än 10 euro. Andra specialiteter är cordero asado (grillat lamm) och cabrito (killing)

Öppet: Tisdag- Söndag
Adress: Carretera Manacor, 279
Tel: 971 427 320

Can Andreu Cos

Denna restaurang ligger utanför Campos på vägen till Santanyi. Det har stor parkering och lekpark med gungor, vilket gör det till det perfekta valet om man har barn.

Buffén omfattar ett brett utbud av rätter från Mallorca, med specialitet på arroces (paellarätter), kombinerat med internationell mat. Priset per person varierar mellan 9 och 15 euro beroende dag och tid för besöket.

Öppet: Tisdag- Söndag
Adress: Carretera de Campos  a Santanyi km 0,1. Campos
Tel: 971 652 787

Våra restaurangtips gäller bara restauranger vi har provat vid flera tillfällen. Vi besöker restaurangen utan att informera i förväg och betalar alltid för oss.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS