Hotel Vita Delta

Bild: Ultima Hora

Hotel Vita Delta i Llucmayor har sedan en längre tid dragits med stora skulder. Den 3 september gick det så långt att Endesa stängde av både vatten och el p.g.a  obetalda räkningar. Problemet med elen löstes med ett inhyrt elverk, men i fredags, 12 september, meddelade ledningen personalen att hotellet skulle stängas för gott den 15 september. Under helgen tog hotellet dock emot nya bokningar fastän hotellverksamheten hade försatts i konkurs och det stod klart att hotellet skulle stängas den 15 september.

Igår hade ledningen överlämnat ansvaret till personalen att prata med de anländande förvånade turisterna som under helgen just bokat detta hotel. De ca 300 turisterna som bodde på hotellet fick försöka hitta ett alternativt boende under sin semester. Många lyckades på eget initiativ hitta lediga rum i Cala Ratjada, Magaluf,Santa Ponça, Can Pastilla och el Arenal. Vem som står för extrakostnaderna är i dagsläget oklart.

Hotellet stängdes för allmänheten igår klockan 16.00. Vid tidpunkten för stängningen hade Vita Delta leverantörsskulder på över en miljon euro och 1,3 miljoner i skulder till ägaren av byggnaden och i sociala avgifter.

image (7)

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS