Hotellen sänker priset i höst

Mallorcas fyra stora hotellkedjor (Melia, Iberostar, Barceló och RIU) vill förlänga årets säsong och sänker därför priset på hotellrummen.

Justeringen är mellan 35 – 50% för höstens besökare fram till mitten av november. De stora kedjorna hoppas att även andra hotell, stora som små, följer efter.

För att vara lockande behövs det fler medverkande i turistområden som brukar stänga i september. Barer, kaféer, restauranger och affärer behöver också förlänga sitt öppethållande i ytterligare cirka en och en halv månad.

Turistansvarig på Mallorca, Andreu Serra, tycker att det är bra att man utnyttjar dynamiken i det förändrade beteendet som har uppstått genom vaccineringen mot covid-19. Fler törs och kan resa för att de är vaccinerade och de känner sig trygga med att åka till Mallorca för här är fler än 70% av befolkningen fullt vaccinerade.

Dessutom hoppas alla att både tyska och brittiska regeringen flyttar Mallorca från gul till grön zon som innebär – fritt att besöka utan karantän när man återvänder hem.