Hyrbil i Spanien 3

bild: zoolüe.com

Billigare försäkring

Om du har bokat via en förmedlare har du ofta fått erbjudande om försäkring för självrisken där. Men det tar INTE bort kravet på deposition. Uthyraren har ingen säkerhet i din försäkring.

För att vara säker på att kunna få igen självrisken så reserverar uthyraren beloppet på ditt kreditkort eller så får du lämna kontant deposition.

Som jag skrev i del 2 så MÅSTE du teckna försäkringen hos uthyraren. Då slipper du depositionen om du vill slippa depositionen. Har du tecknat någon annan försäkring än direkt hos uthyraren så ger den bara rätt till återbetalning av eventuell självrisk, det vill säga du får ligga ute med pengarna tills du får ersättning från försäkringsbolagen.

Om du vid skada får betala €500 i självrisk så tar det säkert flera veckor innan du får tillbaka dessa från ditt försäkringsbolag. Jag har självriskskydd i min hemförsäkring (Folksams Resklar) samt även i kreditkorten Ica Bankkort + och Coop Medmera Mera.

Skaffar man ett Bank Norwegian kort så kan man teckna en försäkring som gäller ett år för 249 kr. Det finns fler kreditkort som erbjuder liknande försäkringar när man betalar bilhyran med dem eller mot extra avgift.

Alla dessa alternativ blir betydligt billigare än att teckna försäkring hos uthyraren (eller förmedlaren).

text: Bengt Sjöberg

Bengt har semesterbostad i Spanien sedan flera år och har lång erfarenhet av att hyra bil.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS