Illegal gatuhandel

foto: Ultima Hora

Pimeco (Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca) är en intresseorganisation på Mallorca för de mindre detaljhandlarna. Föreningen startades för precis fyrtio år sedan och samordnar ett nätverk med över 3 000 företag spridda över ön.

I dagarna har föreningens president, Bernat Coll, gått ut med stark kritik mot den växande, illegala gatuhandeln.

Coll tycker att ansvariga myndigheter med polisen i spetsen gör för litet för att stoppa försäljningen runt platser som Parc de la Mar, Katedralen och Plaça Major. Bara runt Plaça Major finns – enligt Coll – ett sextiotal illegala försäljare.

Coll inser att gatuhandeln är den enda inkomstkällan för många och efterlyser därför jobbalternativ. Det är helt fel att de ska tvingas överträda lagen för att kunna försörja sig.

Coll testar också tanken att köparna ska bötfällas och att turister och boende ska informeras om gatuhandelns skadeverkningar.

För de små detaljhandelsaffärerna tycker verkligen att konkurrensen är illojal – de betalar skatt och följer bestämmelserna. Men direkt utanför deras butik pågår kommers med piratkopierade produkter utan redovisning. Och ingen skatt betalas in.

Så nu måste myndigheterna sluta “titta åt ett annat håll”. Anser en mycket tydlig Bernat Coll.

 

 

One Response to “Illegal gatuhandel”

  1. Helena L Norrby

    Jätte bra information. Jag håller med. De kan väl sälja ina varor på lördagsmarknaden.

    Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS