Ingen gräns för EU-beslut?

Efter två års utredningsarbete har EU-parlamentet nu fattat ett, enligt vår uppfattning, fullständigt onödigt beslut! Eller vad sägs om följande: Drycken Sangría får bara kallas så när den görs i Spanien eller Portugal! Men HALLÅ!!!
Av EU-parlamentets 766 ledamöter tryckte 609 på ja-knappen för att rösta igenom detta löjliga beslut. Varför tycker vi att det är löjligt? Jo, därför att det finns inget recept för vad en Sangría ska innehålla! Dessutom finns det en rad olika namn på denna dryck, som egentligen inte finns; Zurra kallas den i Ciudad Real, Zurracapote i Toledo. Tinto Verano och Agua de Valencia är andra namn för samma sak. Görs drycken på vitt vin eller cava kallas den för Clarea, Sangría Blanca, Cup eller Sangría de Cava.
De flesta menar att en ”äkta” Sangría inte ska innehålla någon starksprit till skillnad mot Zurra och Zurracapote där Brandy eller smaksatt brännvin alltid ingår…
Vad ska då en ”Sangría” kallas om den görs utanför den iberiska halvön? Jo, enligt EU: ”Smaksatt dryck med vin som bas.” Visst är det tur att EU finns, eller?

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS