Inställda flyg till Palma

Drygt 400 svenska piloter på SAS med Arlanda som bas strejkar för högre löner. SAS stoppade alla flygningar under söndagen med svenska piloter.

Det innebär att 220 avgångar ställdes in och 26 000 resenärer drabbades. Gäller både reguljär- och charterflyg, då SAS ofta hyr ut flygplan med piloter till Apollo, Ving och Fritidsresor.

Under söndagen drabbades destinationer som Palma, Chania och Antalya.

– Det är väldigt synd om de resenärer som har köpt sin resa genom en charterarrangör och sedan inte kommer iväg. De tänker kanske inte på att det är SAS som sköter flygningen, säger Ulf Wallin, presschef på Swedavia, som driver Malmö Airport.

– Charterarrangörerna gör vad de kan, men det är ett svårt läge med ombokningar. Det är svårt att få tag på flygplan. SAS är en stor operatör, och nu när nästan alla deras maskiner står på marken blir det tyvärr problem.

SAS säger man tagit beslutet att stoppa alla flygningar för att ge passagerarna en chans att boka om sina biljetter, och uppmanar alla berörda att tala med sin resebyrå.

Den som drabbas när flyget ställts in på grund av strejk kan kräva flygbolaget på återbetalning av biljetten eller ersättning för hotellövernattning. När en strejk är orsak till att flyget inte går enligt tidtabell gäller samma regler som för inställda och försenade flyg.

Flygpassagerares rättigheter regleras av en EU-förordning.

SAS meddelar att även måndagens alla flyg med svenska piloter ställs in. Ytterligare 27 000 resenärer drabbas. Flyg med norska och danska piloter beräknas fungera som vanligt. SAS uppmanar sina resenärer att titta på www.sas.se/info 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS