Jullotteriet El Gordo

Det spanska jullotteriet, även kallat Sorteo de Navidad eller Loteria de Navidad är ett av de äldsta lotterierna i världen och har spelats sedan 1812. Trots att priset för en décimo av jullotteriet El Gordo ligger på runt 20 euro är det många spanjorer som spenderar en förmögenhet på att köpa lotter, eftersom många ser lotteriet som ”en chans att förbättra sin ekonomiska situation”.

Undersökningar visar att hela 98 % av alla vuxna spanjorer köper minst en lott till el Sorteo de Navidad. Inte så konstigt kanske med tanke på att vinsterna sammantaget ligger på två miljarder euro!

Enligt den senaste undersökningen från Ventura24.es, det ledande lotteriombudet online, använder mer än 30% av spanjorerna någon slags ritual när man köper lotter. Många förblir lojala till samma lottnummer. De vågar inte byta för ”tänk om” det blir just det numret som sjungs ut  den 22 december.  55% av lottköparna bevarar traditioner som att byta lotter mellan medarbetare och inom familjen.

Spanjorerna har kunnat köpa lotteriandelar på internet  i 15 års tid. Förra året gick storvinsten för första gången i Spaniens historia till ett nummer som sålts på webben. Numret som drogs fram var 76.058.

I år verkar den mest populära slutsiffran bli nummer 8. Denna siffra har gett 22 vinster två år i rad.

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS