Kameleonterna

En släktkrönika om familjen Woiski och som tar avstamp i början på 1800-talet i Polen, en misslyckad statskupp och påföljande flykt. Den går till Surinam i norra Sydamerika ungefär samtidigt som slaveriet avskaffandes.

Ekonomiska och politiska händelser gör att en ättling i familjen flyttar vidare till Nederländerna och så småningom till Mallorca med sin familj. Det är en musikalisk gren, mannen, hustrun och barnen sjunger och spelar tillsammans. I Palma öppnar man en nattklubb ”La Cubana” i slutet på femtiotalet när den stora turistströmmen börjar komma till ön. Ett av familjens barn träffar en svenska och så fortsätter internationaliseringen och byte av hemland .

Berättelsen fortsätter med att beskriva livet på Mallorca på femtiotalet och i Francos Spanien. Man får följa tidens förändring genom en familj. Huvudpersonen, en ung musiker, byter yrkesinriktning flera gånger för att till slut börja studera och avsluta yrkeslivet som revisor.

En mycket personlig och intressant bok över ett omväxlande liv. Författaren, Ronny Woiski, tar upp motgångar liksom framgångar med samma styrka.

Finns att köpa direkt hos förlaget http://domburgforlaget.se/index.html eller på adlibris.com

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS