Klubb i omvandling

Klubbdirektören Maheta Molango

Dagens fotboll är en affärsverksamhet där alla måste prestera – från styrelse till operativ ledning, tränare och naturligtvis spelarna. Ett framgångsrikt fotbollskoncept rymmer visioner, tydliga mål och engagemang från alla inblandade.

Optimisten vill gärna tro att Real Mallorca är på väg att på nytt bli en professionell klubb.

Och visst finns förutsättningarna idag.

De långdragna ägarbråken fick sin lösning när ett ägarkonsortium med amerikanen Robert Saver i spetsen tog över klubben i början av året. Proffs inom amerikansk idrott. Den nya styrelsen anställde som klubbdirektör schweizaren Maheta Molango med både juridik och fotboll i bagaget.

Tillsammans med styrelsen har han dragit upp riktlinjer med målet att föra klubben till La Liga. Inte kommande säsong – arbetet är långsiktigt.

Realism från start.

Rcd_mallorca 2

Molango talar sig varm för vad som ska vara klubbens signum: ett lag välbalanserat mellan unga och erfarna spelare, vikten av att spelarna tänker kollektivt och alltid ger sitt yttersta. Han håller gärna fram landslag som Wales och Premier League-vinnaren Leicester.

En tydlig vision.

I det långsiktiga arbetet är talangjakt en viktig faktor. Klubben har nu fem talangscouter med enda uppgift att vaska fram morgondagens stjärnor. Och Molango har som jurist skrivit många spelarkontrakt.

I fortsättningen ska du också kunna köpa din matchbiljett på nätet eller i receptionen på ditt hotell. Inget köande framför biljettluckorna.

text: John Öjhammar

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS