Kreativiteten på Mallorca

På Mallorca samlas många kreativa människor. Miljön, livsstilen och ljuset är antagligen en del av förklaringen.

Kreativitet är resultatet av tre samverkande funktioner – kunskap inom ett område, kunskap om metoder för nytänkande samt en inre motivation. När dessa tre samverkar blir kreativiteten som störst.

På Mallorca Nyheter har vi presenterat flera kreativa personer som verkar på ön, som författare och målare. Framför allt vid vernissager och bokutgivningar.

Nu är det dags att lyfta fram musikerna.

Kompositören och Mallorcabon Fredrik Thomander som vi skrev om i samband med ”Mellon” förra året, har nu släppt en ny musikvideo från Mallorca.

Musiken är komponerad av Fredrik och videon är inspelad på en finca i Bunyola. The Flights framför musiken, det vill säga Maria Marcus och Fredrik Thomander.

Fredrik började som 13-åring att spela i ett band hemma i Varberg. Vid 18-års ålder flyttade han till USA för att plugga musik. När han kom tillbaka till Sverige blev det rockband igen och mycket turnerande.

I slutet på 1990-talet hade Fredrik tröttnat på resandet och började som musikproducent. Sedan många år komponerar han musik till artister, till stora sportevenemang och för sin egen duo The Flights.

Den senaste musikvideon kan du se här, made in Mallorca!

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS