Längre turistsäsong på Mallorca

Det var på tiden! Så är det många som reagerar på beskedet att det nu finns enande krafter, som vill satsa på en förlängd turistsäsong på Mallorca. Representanter för hotellen har meddelat att de flesta hotell kommer öppna tidigare än planerat inför kommande säsong. Likaså har flera researrangörer planer på att tidigarelägga sina aktiviteter.
Självaste Regionalpresidenten Bauza, har till och med specificerat hur man även ska skapa en ”vinterturism” på Mallorca.
”Det handlar om satsningen inom områden som natur, hälsa, mat och vin, cykling, båtliv och kultur”, förklarar han i en intervju av Gerry Mulligan i Majorca Daily Bulletin, och tillägger:
”Att vi beslutat att Palma centrum ska betraktas som område av särskilt turistintresse innebär att alla affärer i centrum nu får ha öppet även på söndagar och helgdagar. Vad som tidigare var en tom och öde stad under helgerna har nu förvandlats till en citykärna med hög puls alla dagar i veckan och året om.”
Några kalla fakta: Bara under Augusti månad i år besöktes Mallorca av drygt 8 miljoner turister. Rekord!
Palma de Mallorca har i dagsläget seglat upp på femte plats bland Europas kryssningshamnar. Under årets första åtta månader kom mer än 1 miljon kryssningspassagerare hit. En ökning med hela 25 procent mot året innan.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS