Lättnader i restriktionerna

bröllop mallorca

Balearerna tar nu de sista stegen i avvecklingen av restriktionerna som gällt under pandemin.

Det sa i veckan regeringens turistminister och talesperson Iago Negueruela. Ett formellt beslut ska fattas på fredag. Och från och med lördag 19 juni ska de nya reglerna gälla.

Enligt de nya lättare restriktionerna får restauranger, barer och caféer ha öppet till klockan 2 på morgonen så länge det inte strider mot lokala stadgar. Inomhus får 50% av kapaciteten utnyttjas med 6 personer per bord. Utomhus kan 12 personer sitta vid samma bord utan andra begränsningar.

Att dansa är fortfarande inte tillåtet så nattklubbar, diskotek och danssalonger får vänta ett tag till innan de kan öppna.

Nu kan också eventföretagen starta upp sin verksamhet med att ha 50 gäster inomhus och 120 utomhus. Är alla medverkande dessutom vaccinerade kan de vara ännu fler.

Regeringens planer är att Balearerna ska få ytterligare lättnader den 3 juli.

Naturligtvis under förutsättning att inget dramatiskt händer med smittspridningen. Just nu har Balearerna under 40 nya fall per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

Fortfarande gäller obligatoriskt munskydd. Det diskuteras livligt och beslut om en eventuell avveckling fattas av regeringen i Madrid.

Vill du ha mer detaljerad information om restriktionerna finns det här.