Loppis på Mallorca

Ett stort folknöje är att handla på loppis, en marknad för begagnade saker. Numera smyger sig även nya varor in. På Mallorca finns flera återkommande loppisar varje vecka och de som återkommer någon gång per år. Här gäller, precis som överallt, att ju tidigare du kommer desto bättre fyndmöjligheter. De flesta öppnar vid sjutiden på morgonen och stänger vid ett – tvåtiden. Vanligtvis hittar man dem på kommunernas industriområden.

Mallorca Nyheter har talat med kunniga på området, med lång erfarenhet som både säljare och köpare.

386

Återkommande loppmarknader: 

En av de största loppisarna på ön är i Santa Ponsa (på industriområdet Son Bugadelles) på lördagar. Här finns både nya och gamla saker, kläder, vitvaror, elektronik, husgeråd etc. Du kan hyra plats för engångsförsäljning, men då får du börja köa tidigt på morgonen. Om någon handlare som har månadskontrakt inte dyker upp får man hyra den platsen för 6€. Att komma över en plats för längre behov är svårt, kräver kontakter.

Llucmayor har sin loppis på fredagar.

På industriområdet Son Fuster i Palma är det loppmarknad på lördagar.

I Consell är det loppmarknad på söndagar. Mycket möbler och inredningsdetaljer.

I Marratxi ordnas loppmarknad på söndagar. Anses som billig med få turister.

Esporles har loppmarknad första söndagen i varje månad.

Den troligen billigaste loppisen ordnas av Sa Casa LLarga (ligger vid sjukhuset Son Espases) fredag- söndag, med saker som de har fått till skänks. Överskottet går till behövande.

Tillfälliga loppisar:

Oftast är det kommunerna som upplåter utrymme till marknaderna. Hittills i år har fler loppmarknader än vanligt annonserats. Välgörenhetsorganisationerna som Club Elsa och Nuevo Futuro ordnar loppis regelbundet, oftast en på våren och en närmare jul. Mallorca Nyheter daterar upp sin kalender, så fort informationen blir känd. Redan nu finns några där.

Vad är bra att fynda på Mallorca? Kläder, väskor, bijouterier och nya skor.

Hur mycket ska man pruta? Det är svårt att pruta eftersom priserna redan är låga. Men tar man flera saker kan man få ner priset något.

Vad ska man tänka på? Om det regnar kommer det inte så mycket folk men inte heller så många handlare.

Är det något man ska se upp med? Se upp med plånboken, det är mycket folk och trångt, så ficktjuvar trivs. Trämask finns här som på andra ställen, det är bara att kolla.

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS