Luciafirandet i Palma

Luciafirande Mallorca

foto: Jan Hultgren

Att fira lucia i Palma är verkligen mysigt. Staden är pyntad, julljusen tända och många ser fram emot helgerna.

Eleverna i Svenska skolan har varit våra lucior, tärnor och stjärngossar sedan 1985. Först på Plaça Cort sedan i Palmas fina katedral.

I år blir det i katedralen för tredje gången, mycket stämningsfullt och annorlunda mot luciatåget på en shoppinggata och sång från en utomhusscen.

De flesta svenskar och spanjorer försöker komma till katedralen, förutom alla föräldrar, syskon och andra släktingar. Här finns plats för mycket folk, det behövs för intresset är stort.

Alla skolans elever deltar så det blir runt 140 ungdomar i luciatåget. De sjunger på spanska, katalanska, svenska och engelska vilket uppskattas av den internationella publiken.

Fem modiga elever ska sjunga solo för oss. De är Linnea Juhlen, Nellie och Stella Thomander, Elvira Gille och Heidi Hörnfeldt.

Det är gratis inträde till katedralen men om du vill kan du ge en gåva till Cáritas Diocesana.

Firandet är som vanligt 13 december klockan 20. Var ute i god tid portarna öppnar klockan 19.15 och köerna brukar vara långa.

Fler luciatåg

Vill du fira lucia flera gånger har Rialto Living (C/ Sant Feliu 3) ett litet luciatåg klockan 13.

Dessutom kommer en Lucia och fyra tärnor till Palma Bread (Pl. Progesso 14) klockan 11.

I samband med julmarknaden i Deia den 14 december kommer Svenska kyrkan i Palma att delta med ett luciatåg och glöggförsäljning.