Lustgas som partydrog

Färglada ballonger som fylls med lustgas har blivit populära i turistområden som Magaluf, där en dos kostar mellan 3 och 5 euro. Gasen inhaleras och användaren känner en kort stund av eufori. La Direcció General de Salut Pública y Consum vill nu stoppa försäljningen av gasen, eftersom många av användarna känner inte till lustgasens negativa effekter, särskilt när den används i kombination med alkohol.

Inspektörer från La Direcció General de Salut Pública y Consum och polismän tilhörande La Policía Local de Calvià har under den senaste veckan besökt nattklubbar och barer i området. Totalt har 9763 latexballonger och närmare 5600 lustgaspatroner beslagtagits.

Lustgas som rus är vanligt på många håll i världen. I Sverige är det förbjudet att sälja lustgas om det är uppenbart att det sker i berusningssyfte samt till minderåriga. Men lustgasen finns i en slags gråzon och omfattas till exempel inte av narkotikalagen utan av kemikalielagen. Resultatet av polisens insats är ännu ett exempel på hur effektivt den spanska polisen i allmänhet, och den mallorkinska i synnerhet, arbetar!

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS