Mallorcas bästa rödvin?

Munskänkarna Mallorca, som startade för några år sedan, har vuxit snabbt till en förening med drygt 70 medlemmar. Vi gör cirka 7 provningar per år som förutom vin även inkluderar en bit mat efteråt.

I januari hölls en första provning av fyra för att utse Mallorcas bästa rödvin.

Upplägget innebär att vi frågat några välrenommerade vinhandlare/bodegor och vingårdar vilka rödviner dom anser vara bäst. Dessutom har vi valt ut viner som klarat sig bra på tidigare provningar.

Vi har sedan haft en ”förtest” av ett stort antal viner för att ta ut 15 viner  som kommer att provas vid tre tillfällen. Den andra provningen skedde 22 februari och den tredje blir 5 april.

Själva provningen är halvblind det vill säga man vet vilka viner som kommer att provas men inte vilket glas som innehåller vad. Alla deltagare får rösta på det vin som man anser bäst. Det är  kvaliteten som bedöms utan hänsyn till pris.

Från de tre provningarna går de två bästa vinerna vidare till en final som kommer att ske i höst. Då kommer vi att kunna utse Mallorcas bästa rödvin och det blir mycket spännande att se vilken vinnaren är.

text: Jan Sjöqvist & foto: Christer Rönnegard

Jan har ett stort vinintresse sedan många år och är aktiv inom Munskänkarna Mallorca. Det som lockar är att få uppleva fantastiska viner och hitta nya favoriter.

10433138_968284066516523_912990741151883Erika

foto: Erika Månsson

One Response to “Mallorcas bästa rödvin?”

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS