Mia på banken

Mia omgiven av kollegorna Pablo och Petra

För ett bra liv på Mallorca är språk viktigt. Det var något Mia Mårtensson på banken La Caixa förstod tidigt.

Svenskan hade Mia fått från sina föräldrar som träffats på Mallorca och stannat. Hos nunnorna i förskolan fick hon lära sig spanska. Sedan blev det Svenska Skolan från  första klass till studenten. För att förbättra sin franska och tyska pluggade hon extra.

Med fem språk i bagaget fick Mia jobb på Sheraton i Göteborg. Som chef för receptionen och endast 19 år gammal. Det här var ett kul jobb, så efter två år sökte hon till en av de berömda hotellskolorna i Schweiz. Där krävdes att man talade tre språk för att bli antagen. Sedan gällde fyra års tuff utbildning – passade Mia perfekt.

Tillbaka till Mallorca 1996 och en anställning på femstjärniga Hotell La Residencia i Deia. När hotellet stängde för säsongen, ville Mia fortsätta arbeta. Hon fick jobb på en framgångsrik restaurang i Palma. Där fanns stamgäster från La Caixa. De såg Mias sätt att arbeta och imponerades av hennes språkkunskaper.

Precis vad de behövde till banken. Till den nya satsningen att skaffa internationella kunder. Så Mia värvades 1998. Redan efter ett halvår hade hon tagit in 10 gånger fler affärer än banken hade hoppats på.

Mia har fortsatt sin utbildning och har numera flera masterexamina inom ekonomi.

Sedan drygt tolv år är Mia Mårtensson en uppskattad direktör på kontoret vid Comte de Barcelona i Palma. Här har La Caixa satsat på kundservice för internationella kunder. Alla i personalen talar engelska. Mias drygt tusen skandinaviska kunder får hjälp genom Mia och någon av kollegerna.

Vill du komma i kontakt med Mia Mårtensson – skicka ett mejl!

11 Responses to “Mia på banken”

 1. Mikael Borslöv

  Hej !
  Jag och min bror håller på att köpa hus på Mallorca ( Palma )
  Är banken La Caixa ett allternativ till en privat kund ?

  Svara
 2. Elizabeth Ekman

  Hej,
  Tack för att ni läser Mallorca Nyheter. La Caixa är en sparbank och passar privatpersoner. Mia talar dessutom svenska, det underlättar.

  Bästa hälsningar/ Elizabeth

  Svara
 3. Johan

  Har själv haft kontakt med Mia i samband med köp av fastighet på Mallorca. Hon var trevlig till en början, men i samband med att hon skulle hjälpa till med värdering av fastigheten tabbade hon sig med priset. När jag påpekade det slutade hon helt att svara i telefon, hon svarade inte på sms, inte på mail. Gick helt under jorden. Inte riktigt van vid att en bank agerar så oseriöst.

  Svara
 4. Göran Anderberg

  Hej,
  Låter bra med en bank som pratar engelska och svenska.
  Önskar mailadress till Mia
  Hälsningar
  Göran Anderberg

  Svara
 5. Börje Sålder

  Hej. Skulle också vilja ha mailadress till Mia på Banken.
  Med vänlig hälsning,
  Börje

  Svara
 6. Mads Kristensen

  Hey

  Jeg vil også gerne have mailen. På forhånd tak:-)

  Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS