Mitt Mallorca – ny guide

I slutet på januari kom en ny guide om Mallorca skriven av Jörgen Ulvsgärd – ett reseproffs.

Jörgen har rest och skrivit i hela sitt vuxna liv för tidningar som DN, SvD och resemagasinet RES. Han har till och med skrivit en bok om konsten att resa – Äntligen vilse.

Resandet för Jörgen börjar ofta på ett café. Och Mallorca lockar med sina många caféer.

När det kommer en ny bok om Mallorca, ja då slänger vi oss över den. Vad har författaren med, vad saknas, några nya tips?

I denna guide märks direkt att resenären är ett proffs och en Mallorcafantast. Drygt första halvan av boken ägnas åt Palma med sevärdheter, barer, shopping och många personliga tips. På ett mycket kunnigt sätt. Jörgen har fått med det mesta även av det som hänt under senaste tiden.

Andra halvan av guiden handlar om resten av ön, med tips om stränder, cykling, vandring och golf. Här får turistbyarna Valldemossa, Deià och Sóller sina utrymmen, men även Manacor, Felanitx och Artá. Uppskattat!

Boken är lättläst och överskådlig med många vackra bilder. Ett bra register i slutet gör att du hittar tillbaka.

Mallorca Nyheter har fått två guideböcker för utlottning. Du som gör som Jörgen- delar med dig av ditt Mallorcatips –  får vara med. Några tips har blivit publicerade under rubriken ”Mitt Mallorcatips” och vi vill gärna ha fler.

Alla som har skickat in sitt tips före 1 april har chansen att vinna denna proffsiga guide.

Ulvsgärd12733371_10153408339073683_8065424573064091057_n

 

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS